Семената от чиа вече могат да се намерят лесно

Хрумвало ли ви е, че бихте могли да готвите здравословно и вкусно?

Всички знаем, че напоследък се обръща все по-голямо внимание именно на такива рецепта и поради тази причина днес решихме да разкрием тайните при готвенето на една от супер храните. Разбира се, става дума за чиа от bio-vital.net.
Какво знаете за тях? Предполагаме, че много от вас са се сблъсквали с семената от чиа и знаят, че те могат да се намерят на все повече места. Но в случай, че ви се е налагало да обикаляте из целия град, опитвайки се да ги откриете, то тогава със сигурност следната информация ще ви бъде от полза. Става дума за това, че бихте могли да откриете семена от чиа, благодарение на улесненията, които ни предлагат съвременните технологии и онлайн пазаруването. Тъкмо това е начинът да се запознаете подробно с информация за чиа и да се уверите, че цените не са никак високи.
чиа от bio-vital.net
А как можете да приготвите вкусни ястия със семена от чиа? Всъщност супер храната може да се добавя към най-различни ястия, сред които: салати, десерти, тестени изделия, смути, мюсли и много други. С други думи – чиа може да се превърне в неизменна част от ежедневното ви меню.
Смятаме за задължително да отбележим, че чиа семената трябва предварително да се накиснат във вода, независимо какви са плановете ви за приготвянето им. Не бива да се притеснявате, тъй като са необходими само няколко минути, за да могат семената да поемат вода и да набъбнат, а след това са готови за консумация.
Друг важен съвет е да бъдете внимателни при изчисляване на дневната дозировка семена от чиа, като за целта е препоръчително да се консултирате със специалист в областта на хранителните добавки.